По повод - 21 септември - Световен ден за борба с

...
По повод - 21 септември - Световен ден за борба с
Коментари Харесай

Д-р Неделя Щонова с притеснителна прогноза за опасна болест, която засяга мозъка

По мотив - 21 септември - Световен ден за битка с заболяването на Алцхаймер. Д-р Неделя Щонова написа сериозна информация, касаеща опциите от предотвратяване на това заболяване. Във фейсбук тя написа следното, видя  Plovdiv24.bg:



Време е за деяние!

Независимо дали има, или не целева фармакотерапия за повлияване на деменция, интензивният и здравословен метод на живот, който включва постоянна физическа интензивност, може да бъде по-добър вид от медикаментите за попречване на деменция.

Съвсем настоящо изследване преглежда връзката сред обездвижването, заседналия метод на живот, свободното време, удавено в мързел … и риска от заболеваемост и смъртност вследствие на деменция.

Срок на следене: 12,4 години, Заключение: Дефицитът на физическа интензивност е мощно позитивно обвързван с риска от деменция и смъртност.

Случаите на деменция в света ще се утроят до 2050 г. Фармацевтичната промишленост не намира окончателно лекуване. Модификациите в стила и метода на живот, обаче, могат да се окажат идеална профилактика:

- Движи се

- Достатъчно сън

- Когнитивна стимулация, просветителни действия, ученолюбивост, четене на книги, решение на кръстословици, занимателни игри, курсове, изобразяване, учене, занимания с музика

- Социален живот

- Контрол на кръвното налягане

- Не пуши

- Не бъди наднормен

- Докосване, прегръщане, целувки - мозъкът харесва това и се успокоява

- Храни се уравновесено

Лошото хранене може да докара до:

- Намалена когнитивна функционалност

- Намалена активност

- Намалена мускулна маса и мощ

- Намалена подвижност

- Податливост кьм инфекции

- Нека помним - нашият мозък освен изяснява света, само че и го основава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР